mandag 11. august 2014

Gjenbruk: Lopper og Finn-funn

De solide gamle møblene

Innimellom restaureringsbilder vil vi også vise fram bilder av gamle møbler vi har funnet på Finn.no og ulike loppemarkeder. 
Det meste av dette har vi fått gratis, eller til en svært billig penge.

SOFA:
En flott gammel håndbygget sofa, med innebygd bokskap som vi fikk gratis mot henting på Frogner i Oslo. Opprinnelig bygget for en leilighet på  Skøyen. Fra overgangen 18-1900-tallet.
















LENESTOLER
To artige stoler fra 40-50-tallet som vi kjøpte på Leirsund. De er foreløpig noe stygge flekker, men vi håper de vil forsvinne med en omtang rens. Utrolig morsomme farger. 





HÅNDLAGET BOKYLLE
Denne bokhylla fikk vi også via Finn. Den har stått i Oslo sentrum noen år, men er opprinnelig håndlaget og plassbygget til en gammel murvilla på Frogner i Oslo. Den er fra slutten av 1800-tallet. Den har flott utskjæringer og er svært solid og tung. Også den fikk vi mot henting. 

Hylla er høy. Her får du et inntrykk av høyden:































DIVERSE GAMLE PINNSTOLER: 
Gjennom flere år har vi kjøpt og fått mange artige gamle pinnestoler.  De eldste er fra midten av 1800-tallet, de nyeste er fra slutten av 40-tallet. Mange av dem trengte både vask, puss og maling. Slik så de ut før vi satte i gang i fjor sommer: 












Vi skrapte av mange lag med både ny og gammel maling, limte og malte med farger vi har funnet i huset. Slik ble resultatet:


KJØKKENSKAP

I tillegg til at vi nå plassbygger flere benker og skap i Villa Birkely, skal vi også bruke dette flotte løse skapet på kjøkkenet. Vi har kjøpt skapet via Finn. Det er fra begynnelsen av 1900-tallet. Skapet har stått på Frognet i Oslo. Nå måtte det ut fordi eieren ville ha en helt ny og moderne kjøkkeninnredning. Vi betalte 500 kroner for skapet. Vi har tenkt å beholde skapet i den opprinnelige fargen. 

GAMLE KRANER
Må brukes et sted der det ikke er så viktig med blandebatteri. Vi har betalt rundt 100 kroner for de to kranene. Vi har ikke funnet en egnet plass til kranene, men greide ikke å la være å kjøpe dem, siden de er så sjarmerende. 





KOMMODE
Vi fant en gammel fin kommode på Finn.no. Vi fikk den gratis. Den hadde stått i et gammelt hus fra 1920-tallet på Ekeberg-skrenten. De ga den bort fordi den var så slitt. Se de flotte bena og håndtakene som er intakt.







ROTTING-HYLLE
Denne artige gamle hylla har vi fått via Finn.no. Den har stått i en leilighet på Majorstua i Oslo. Den er typisk for sin tid, og ble laget av det som ble omtalt som omreisende. Dette er en liten bokhylle, men ofte var denne typen rottinghyller spesiallaget som pipe.


































FLERE BILDER KOMMER
Vi kommer til å legge ut flere lopper fremover.
For den som synes det er artig er det bar å følge med.
God helg!
Berit og Kim


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar